Hub emoţional pentru copii / adolescenţi

Acest program este conceput pentru a sprijini copiii şi adolescenții să navigheze prin provocările și frumusețile acestei etape de viață. Prin intermediul a patru module distincte, participanții vor fi ghidați să exploreze identitatea lor, să dezvolte strategii de gestionare a stresului și emoțiilor, să înțeleagă importanța relațiilor sănătoase și să primească informații corecte și sigure despre sexualitate din partea specialiștilor.

Obiective principale:

  • Auto-descoperire și auto-conștientizare: Ajutând adolescenții să înțeleagă cine sunt, să încurajeze reflecția introspectivă și să dezvolte o mai bună auto-conștientizare.
  • Strategii de gestionare a stresului și adaptare: Cum facem față provocărilor specifice vârstei și reziliența în fața situațiilor dificile.
  • Relații interpersonale și comunicare: Înțelegerea importanței relațiilor sănătoase, dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă și cultivarea empatiei în relații. 
  • Sexualitatea informată și responsabilă: Furnizând informații corecte și sigure despre sexualitate, promovând responsabilitatea și respectul în relații, și discutând despre importanța consimțământului și a stabilității limitelor în relațiile intime.
  • Prin intermediul acestor module, atelierul urmărește să pregătească adolescenții pentru viața adultă într-un mod holistic și să le ofere un cadru sigur pentru explorare și învățare.

Despre formatori:

Dorotheea Toma este psiholog și logoped cu o experiență de 14 ani în lucrul cu copiii. Ea și-a dedicat cariera profesională înțelegerii și ajutorării copiilor și familiilor lor în rezolvarea problemelor emoționale și relaționale. În prezent, lucrează pentru Centrul Județean de Resurse şi Asistenţă Educațională Timiș și este tutore de practică pentru studenții Facultății de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. În plus, Dorotheea este formator în Cercul Siguranței, o terapie de de lucru cu copiii și familiile lor care se concentrează pe crearea unui mediu sigur care facilitează exprimarea emoțiilor copiilor și oferă instrumente de relații familiilor.  Dorotheea folosește tehnici terapeutice specifice vârstei și nevoilor individuale ale fiecărui individ pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile de adaptare și să-și rezolve problemele într-un mod constructiv.

Dorotheea are o diplomă de licență în sociologie (2008) şi psihologie (2012). Are cursuri de formare continuă în terapie centrată pe emoții, atașament și traumă, LSCI (life space crisis interventions), și  terapie prin artă. În prezent, studiază sistemele și relațiile familiale la Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus și este doctorand în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Timișoara.

Dr. Raluca Popescu, medic primar în obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în FIV, are o experiență de peste 17 ani în acest domeniu. Datorită pasiunii pentru educație și prevenție, Raluca consideră esențială informarea corectă și completă a tinerilor cu privire la sănătatea sexuală. Ea crede că, prin educare, multe probleme de sănătate și situații nedorite pot fi prevenite. Cu o abordare empatică și deschisă, acest medic se angajează să discute fără judecată și să ofere informații bazate pe dovezi științifice. În urma multor ani de practică, Raluca Popescu a acumulat o serie de povești, lecții și experiențe care îi permit să se conecteze cu oamenii la un nivel profund și personal. În prezent își desfășoară activitatea în cadrul Clinicii Gynatal și Darimed.

Program:

Programul este structurat în 4 întâlniri cu durata de două ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă lumina interioară, echilibrul și bucuria în viața ta

Contact

Companie

S.C. Body Mind Compass Centre S.R.L. J35/2001/22.05.2023 CUI 48206693